3 Aralık Dünya Engelliler Günü

03 Aralık 2015

BAŞKAN YARALI: ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Saruhanlı Belediyesi olarak her zaman engellilerin hizmetinde olduklarını belirterek, “Engelli kardeşlerimiz bizim her zaman önceliğimiz olmuştur” dedi.

Başkan Yaralı, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada engelliliğin yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren toplumsal bir konu olduğunu ifade etti.

Engellilerin geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşların işbirliği içinde olması gerektiğini belirten Yaralı şöyle dedi;

“Engellilerimizin, sosyal hukuk devleti anlayışı ile sorunlarını göz önüne alarak, tüketen değil, üreten ve bağımsız bireyler haline getirilmesi en büyük amacımızdır. Bu anlamda, devlet tarafından engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmış, engelli istihdamında ciddi artışlar sağlanmıştır. Evde bakım hizmetlerinden binlerce vatandaşımızın faydalanması sağlanmıştır. Bizler, engelli vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Tüm sıkıntılarında yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim.”

Başkan Yaralı, açıklamasının sonunda tüm engellerin el ele vererek daha kolay aşılacağına inandığını ifade ederken, tüm vatandaşları engelliler için sürdürülen çalışmalara destek olmaya çağırdı.