Atatürk’ün Ebediyete İntikal Edişinin 78. Yılı

10 Kasım 2016

Mustafa Kemal Atatürk’ü Özlem, Saygı ve Rahmetle Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 78. yılında Saruhanlı İlçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Saruhanlı’da 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanında düzenlenen törene Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Anma töreninde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta sunuldu. Protokol üyeleri ve törene katılanlar daha sonra 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bu esnada bütün araçlar klaksonlarını, bazı fabrikalar ise sirenlerini çaldı. Tören, istiklal marşının okunmasıyla sona erdi.

-Anma Töreni-

Çelenk koyma töreninin ardından Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu tarafından Belediye Kültür Merkezinde anma töreni düzenlendi.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Atatürk ile ilgili slayt gösterileri sunuldu.

Programın sonunda, 10 Kasım nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.