Atatürk’ün Ebediyete İntikal Edişinin 79. Yılı

10 Kasım 2017

Mustafa Kemal Atatürk’ü Özlem, Saygı ve Rahmetle Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 79. yılında Saruhanlı İlçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Saruhanlı’da 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanında düzenlenen törene Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Anma töreninde çelenkler anıta sunuldu. Protokol üyeleri ve törene katılanlar daha sonra 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bu esnada bütün araçlar klaksonlarını, bazı fabrikalar ise sirenlerini çaldı. Tören, istiklal marşının okunmasıyla sona erdi.

-Anma Töreni-

Çelenk koyma töreninin ardından Yılmaz Şehit Mustafa Sonkaya İlkokulu ve Ortaokulu tarafından Belediye Kültür Merkezinde anma töreni düzenlendi.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Atatürk ile ilgili slayt gösterileri sunuldu.

Programın sonunda, 10 Kasım nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.