Basına ve Kamuoyuna Duyurulur

15 Ocak 2018

Bir süredir, Saruhanlı Belediye Başkanlığı tüzel kişiliğinin, Saruhanlı Belediye Başkanının ve belediye personelinin özellikle basın yayın yoluyla yapılan hukuka ve hakka aykırı saldırıların hedefi olduğu malumunuzdur.

Belli bir noktaya kadar, Kamuoyunun Bilgilenme Hakkı noktasında, İfade Özgürlüğü noktasında ve Demokrasi İnancımızın gereği çok seslilik olarak saygıyla baktığımız bu eylemlerin asıl amacının kötü niyetli siyasi saiklere dayalı olduğunu anlamamız üzerine tüm hukuki yollara kararlılıkla başvurulması hususunda karar aldık ve bu kararı sizlerle paylaştık.

Bu kararın gereği olarak yapılan başvuruların sonuçlarından da kamuoyunun haberdar edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Şöyle ki;

1 – Bir ulusal gazetenin 14.12.2017 tarihli sayısında Saruhanlı Belediye Başkanı Sn. Dr. Hüseyin YARALI hakkında yer alan gerçeğe aykırı beyanların yayınlandığı internet siteleri hakkında erişimin yasaklanması için başvuru yapılmıştır. Bu başvuru neticesinde, Saruhanlı Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişimin engellenmesi kararı verilmiştir. Aynı haber hakkında düzeltme yapılması için ilgili gazeteye başvurulmuş olup düzeltme başvurusunun gereği yerine getirilmemiştir. Bu nedenle tekzip başvurusu yapılmıştır.

2 – 28/07/2017 tarihinde yerel yayın yapan Yenigün Manisa Gazetesi’nde yayınlanan bir haberde, Saruhanlı Belediye Başkanı Sn. Dr. Hüseyin YARALI’nın usulsüzlük iddiaları kapsamında ifadesinin alındığı şeklinde gerçeğe aykırı beyanda bulunulmuştur. Bu haber hakkında Saruhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yapılan başvuru neticesinde Adem ŞAHİN hakkında Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Sesli Yazılı Veya Görüntülü Bir İleti İle Alenen Hakaret suçlamasıyla kamu davası açılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.