Başkan Bilgin’in Muharrem Ayı Mesajı

16 Eylül 2019

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, Hicri yeni yılınızı, Muharrem ayınızı ve Aşure gününüzü tebrik ediyorum.

En samimi duygularımla, yeni güzelliklerin ve mutlulukların başlangıcı olan Aşure gününün; inananların maddi ve manevi arınmasına, ülkemiz ve insanlığın kurtuluşuna, sevgi, huzur ve barış iklimine kavuşmasına vesile olmasını dilerim.

Muharrem ayının ve Aşure gününün inanç tarihimizde önemli bir yeri vardır. On Muharrem, yani aşure günü; dinler tarihinde kutsal bir gündür. Kaynaklarda ifade edildiğine göre, aşure gününde bir çok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olaylar meydana gelmiştir. Bu günde, Peygamber Efendilerimiz ve onlara inananlar çok büyük sıkıntılardan, zulümlerden, baskılardan kurtulmuşlardır. Yeni ve güzel başlangıçlara, büyük ilahi lütuflara ermişlerdir.

Bizlerde bu anlamda çok kıymetli bir ayda, çok güzel bir güne erişmiş bulunuyoruz. Bu günü en güzel şekilde değerlendirelim. Dostlarımızı, komşularımızı, camilerimizi, büyüklerimizin kabirlerini, ana-babalarımızı, akrabalarımızı ziyaret edelim. Atalarımızın bize miras bıraktığı aşure tatlılarından bolca yapıp eşe-dosta ikram edelim.

Sevgi ve dostluk bağlarımızı geliştirelim. Ayırım yapmadan herkese iyilik yapmanın, faydalı olmanın, güzel ahlakı geliştirmenin yollarını arayalım. Hayırlar yapmayı, dualar etmeyi, fakir fukaranın yardımına koşmayı unutmayalım.

Nuh Aleyhisselam tarafından Nuh tufanından sonra pişirildiği rivayet edilen aşure kültürümüzde büyük önem taşımaktadır. Aşure birlik, beraberlik ve sevgiyi simgeler.

Bu vesile ile bizler din, dil, ırk ve renk ayrımı olmadan ilçemizden dünyaya sevgi ve hoşgörü penceresi açacağız. Bu yolda en büyük gücümüz Cumhuriyet ve laiklik olacaktır. Bu nedenle herkese elimizi uzatıyor, barış için, kardeşlik için Cumhuriyetimiz için el ele verelim, tek yürek olalım diyoruz.

Nice güzelliklerin ve kurtuluşların, tatlı ve mutlu günlerin başlangıcı olan Aşure gününün sevgi ve dostluk bağlarımızı geliştirmesini temenni ediyor, Peygamberimiz Hz. Muhammet’in torunu Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin’i ve 72 can yoldaşını rahmet ve saygıyla anıyorum.

Dünya’da savaşlar son bulsun, kardeşlik ve barış egemen olsun… !

ZEKİ BİLGİN

SARUHANLI BELEDİYE BAŞKANI