Başkan Yaralı’nın “Yedi Eylül” Mesajı

07 Eylül 2016

Saruhanlı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yılı

BAŞKAN YARALI’NIN “YEDİ EYLÜL” MESAJI

Saruhanlı ilçemizin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 94. Yılındayız. Evet, o büyük zaferin 94. yıldönümündeyiz. Bugün Yedi Eylül, bu tarih Saruhanlı için sıradan bir gün değil. Yedi Eylül, Saruhanlı’nın özgürlüğüne kavuştuğu tarihi bir gündür.

Atalarımızın canı pahasına bize emanet ettiği bu topraklar üzerinde bizler 94 yıldır, huzur ve güven içinde yaşıyorsak bunu elbette atalarımıza ve isimsiz kahramanlarımıza borçluyuz.

Bizler bu zaferi, sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz.

Biraz önce ifade ettiğim gibi yine bir Yedi Eylül sabahındayız. Onurlu ve gururluyuz. En değerli hazinemiz olan bu vatan toprakları, bundan 94 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin vatanseverliği ve bağımsız yaşama iradesiyle kazanılmış, her karışı şehitlerimizin asil kanları ile sulanmıştır. Atalarımızın kimi şehit düştü, kimi gazi oldu. Ama onlar “Önce vatan” dediler. Vatanımızı kurtardılar ve bizlere emanet ettiler.

Bu doğrultuda bize düşen görev, bize emanet edilen bu toprakları koruyup, gelecek nesillere bırakmaktır. Bu nedenle 94 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, bugün de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek için çarpmaktadır.

Kurtuluş Savaşı’nda tarihin en zor dönemlerinden birini yaşayan aziz milletimiz, örnek bir özgürlük destanına imza atarak ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımızı dalgalandırmıştır. Ne mutlu ki, milli mücadelenin başarıya ulaşmasıyla, Anadolu’nun her karış toprağı gibi, Saruhanlı’da 7 Eylül 1922 tarihinde özgürlüğüne kavuşmuştur.

Kurtuluş destanının üzerinden geçen 94 yılda ilçemiz küllerinden yeniden doğdu. Saruhanlı, sahip olduğu kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve ekonomik potansiyeli ile ülkemizin öncü ilçeleri arasına girmeyi başarmıştır. Saruhanlı, fedakâr ve çalışkan insanlarıyla bu öncü rolünü sürdürecek, ülke kalkınmasına, birliğine ve dirliğine olan katkısını daha da artıracaktır.

Bu topraklar, şüheda kanıyla yoğrulmuş topraklardır. Mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Yeter ki biz bir olalım, beraber olalım, birbirimizi Allah için sevelim. Bu ülke, kimliği ne olursa olsun, gönlünde vatanseverlik aşkı olan, ülkesi için çalışan, gerektiğinde canını verebilecek olan insanlarındır.

Ancak düşman boş durmuyor. Bu ülke 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ikinci bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldı. Adına FETÖ denilen hain terör örgütü devlete ve millete karşı darbeye kalkıştı.

Milletimiz 1922’de olduğu gibi 15 Temmuz akşamı da hainlerin karşısında durdu, kanlı darbe girişimi engellendi. Devlet ve millet olarak tek yürek ve tek vücut olduk, büyük bir cesaretle darbeye karşı haysiyetli bir duruş sergiledik. Darbecilere gereken cevabı, dünyaya da gereken mesajı verdik. Herkes bilmelidir ki demokrasimize ve milli irademize uzanacak her el, karşısında milletin çelikten iradesini bulacaktır.

Milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlılığı ülkemizi kapkaranlık bir geceden birlik ve beraberliğimizin güçlendiği aydınlık bir sabaha taşımıştır. Ülkemizin ateşle imtihanı milletimizin, Cumhurbaşkanımızın, parlamentomuzun, hükümetimizin, ordumuz ve güvenlik güçlerimizin dirayetiyle son bulmuştur.

Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de milli iradeye sahip çıkmak için adını “15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı” olarak değiştirdiğimiz bu alanı dolduran tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutladığımız bu gururlu günde dünyaya mesajımız, ‘barış, sevgi ve kardeşliktir’. İnanıyoruz ki geçen yüzyılın başında istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran Aziz milletimiz, bugün de yeni ve güçlü Türkiye’nin inşaasında el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içinde mukaddes topraklarına ilelebet sahip çıkacak, aydınlık yarınlara kavuşacaktır.

Bu duygularla bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Dr. Hüseyin YARALI

Saruhanlı Belediye Başkanı