Bayır-Bucak Türkmenlerine Saruhanlı’dan Bir Kamyon Yardım

15 Ocak 2016

Türkiye-Suriye sınırındaki Bayır Bucak bölgesinde yaşayan ve DAEŞ, PYD ve Suriye Rejiminin saldırıları altında bulunan Türkmenler için Saruhanlı’da bir kamyon yardım toplandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce toplanan yardım kolileri, Saruhanlı Belediyesine ait bir kamyona yüklenerek, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Saruhanlı İlçe Müdürü Sertan Demirel tarafından uğurlandı.

Başkan Yaralı burada yaptığı açıklamada Saruhanlı adına güzel bir çalışmanın içerisinde bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek şunları söyledi:

“Türkiye dünyadaki mağdur ve mazlum ülkelere yardım etme ve kucak açma konusunda en hassas davranan ülkelerin en başında yer alıyor. Bu da Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu gösteriyor. Bizler dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara yardım eden tek ülkeyiz. Şimdi de Bayır Bucak’da ki Türkmen kardeşlerimize destek oluyoruz. Bu yardım kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu büyük ülkeye yakışan budur.”

Bayır-Bucak ve Türkmenler

Fransa ile Ankara Hükümeti arasında 20 Ekim 1921 tarihinde imzalanan Ankara Antlaşmasına göre bugünkü Suriye sınırımız çizilmiş, Hatay gibi Bayır Bucak bölgeleri de Suriye tarafında kalmıştı. 1939 yılında Hatay anavatana katılmış, Türkmenlerin (Suriye’de yaşayan Türk azınlık) yaşadığı Bayır Bucak bölgesi Suriye’de kalmıştı.