Dev Türk Bayrağı Seyitoba’da Göndere Çekildi

04 Temmuz 2019

Saruhanlı Belediyesi tarafından Seyitoba mahallesine  kurulan 19 metre uzunluğundaki direğe 4×6 metre ebatlarında dev Türk Bayrağı asılarak göndere çekildi.

Seyitoba’da düzenlenen programda 24 metrekarelik Türk bayrağı Saruhanlı Belediye personeli ve Seyitobalı vatandaşlar tarafından göndere çekildi.

Belediye Başkanı Zeki Bilgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını simgeleyen Türk bayrağının sonsuza dek göklerde dalgalanacağını ifade etti.

Türk bayrağının sembolik olmasından öte manevi bir değer taşıdığını da belirten Bilgin, bayraktaki kırmızı rengin şehitlerin kanını temsil ettiğini, ay ile yıldızın da gece yarısı bu kanların üzerine yansımasıyla Türk Bayrağının görüntüsünün ortaya çıktığını kaydetti.

Seyitoba mahallesi Muhtarı Ali Çetinkaya, hizmetlerinden dolayı Başkan Bilgin’e teşekkür etti.