Engelliler ve Kadın Sorunları Komisyonu Saruhanlı’da

24 Aralık 2019

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Engelliler ve Kadın Sorunları Komisyonu, Aralık ayı toplantısı Saruhanlı Belediyesinin ev sahipliğinde İlçedeki Üzüm Otel’de gerçekleşti.

Toplantıya Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Kibar, Komisyon Başkanı Aysun Yıldırım, Komisyon Üyeleri, engelli vatandaşlar ve kadınlar katıldı.

Engelli vatandaşların ve kadın sorunlarının görüşüldüğü toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bilgin, şunları kaydetti;

“Hepimizin bir engelli adayı olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle biz Saruhanlı Belediyesi olarak engelli kardeşlerimize her türlü desteği veriyoruz ve vermeye hazırız. Onların yaşam koşullarını kolaylaştıracak çalışmaları hayata geçireceğiz. Onların Belediye imkanlarından en iyi şekilde faydalanmaları için yakın gelecekte Engelsiz Yaşam merkezi projemizi uygulayacağız. Öte yandan kadınlarımızın sorunlarına değinecek olursak, son yollarda kadınlarımızın hak etmedikleri olaylara maruz kaldıklarını görüyoruz. Kadına şiddet, kadın cinayeti ve buna benzer olaylara karşı yasal tedbirlerin artırılması gerektiğini ifade etmek istiyorum. “

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, katılımcılar söz alarak engellilerin ve kadınların sorunlarını komisyona aktardı.