Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Manisa’da

12 Eylül 2017

BAKAN FAKIBABA: TMO EN AZ 4 LİRADAN SINIRSIZ ÜZÜM ALIMI YAPACAK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Manisa’da 2017 yılı kuru üzüm rekoltesi açıklama programında yaptığı konuşmada Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) en az 4 Liradan sınırsız üzüm alımı yapacağını müjdeledi. Fakıbaba, 2017 yılı kuru üzüm rekoltesini ise 310 bin ton olarak açıkladı.

SİZİ KİMSEYE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ

Fakıbaba, Manisa Anemon Otel’de ki toplantıda şunları söyledi; “Sayın Cumhurbaşkanımız bana talimat verdi, ‘üzüm 4 liranın altında olamaz, gideceksin bu işi çözeceksin’ dedi. Üzümünüzü Allah’ın izniyle 4 liranın altında sattırmayacağız. TMO hazırlıklarına başladı. 15 gün içerisinde de paranızı ödeyeceğiz. Bu AK Parti hükümetinin bir sözüdür. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın sözüdür. Allah’ın izniyle sizin hiçbir zaman gelirinizi düşürmeyeceğiz. Biz rekolteyi de biliyoruz. Güven her şeyin üzerindedir. Geçen sene yaş üzüm 4 milyon tondu, bu sene 4 milyon 200 bin ton. Geçen sene kuru üzümde 313 bin ton bu sene 310 bin ton. Bunlar güvenilir rakamlardır. Allah’ın izniyle bu sene üreticinin yüzünü güldürmek için buradayız. Bunun için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Şu an TMO başkanım burada ve gerekli araştırmaları yapıyor. Üzümü alacağız, sınırsız bir şekilde alacağız. Sizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz Allah’ın izniyle.”

MİLLETVEKİLLERİ KONUYU ANKARA’YA TAŞIDI

Öte yandan Ak Parti Manisa Milletvekilleri ve Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, geçen hafta Selimşahlar mahallesi ve Saruhanlı ilçesini ziyaret etmiş, üzüm üreticilerinin sorunlarını dinlemişti. Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber tarafından, özellikle Kurban bayramı sonrası yaşanan üzümdeki fiyat sıkıntısının Ankara’ya taşınması üzerine, sorunun çözümü için Manisa’ya bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Fakıbaba, verdiği müjde ile üreticinin yüzünü güldürdü.