Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

25 Nisan 2017

Saruhanlı ilçesinde, geçen cuma günü meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde zarar gören konutların hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Saruhanlı’nın Mütevelli mahallesinde 6 ağır, 3 orta ve 30 kadar hafif hasarlı ev tespit edildi.

Evlerinin hasarlı olduğunu bildiren yaklaşık 30 vatandaşın konutlarındaki hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Mütevelli Mahallesi’nde depremde hasar gören Mütevelli İlkokulu eğitime, Mütevelli Camisi de ibadete kapatılmıştı.

Manisa’da cuma günü 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD ekipleri, Selendi ve Saruhanlı’da evleri zarar gören vatandaşlar için 18 çadır kurmuştu.

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı da depremin hemen ardından ve ertesi gün, Mütevelli mahallesini ziyaret ederek deprem hasarına ilişkin incelemelerde bulunmuş, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletmişti.