Hasarlı Evlerin Yıkımını Saruhanlı Belediyesi Üstlendi

08 Haziran 2017

SARUHANLI BELEDİYESİNDEN DEPREMZEDELERE DESTEK

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı,  Saruhanlı’da 27 Mayıs 2017 günü gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kumkuyucak ve Lütfiye mahallelerindeki ağır hasarlı evlerin yıkımını Saruhanlı Belediyesince ücretsiz olarak üstlendiklerini bildirdi.

Başkan Yaralı, Saruhanlı’da depremden en fazla etkilenen Kumkuyucak ve Lütfiye mahallelerini ziyaret ederek depremzedelerin talep ve ihtiyaçlarını dinledi, bölgede yürütülen çalışmaları inceledi.

Her iki mahallede depremden dolayı hasar gören ve oturulamayacak duruma gelen evlerin yıkım işlemini Saruhanlı Belediyesi olarak üstlendiklerini dile getiren Yaralı, şunları kaydetti;

“Deprem sonrası başlatılan hasar tespit çalışmalarında Lütfiye mahallemizde 40 ağır, 24 az hasarlı, Kumkuyucak mahallemizde ise 32 ağır, 41 az hasarlı yapı tespit edildi.  Bizlerde depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede evi ikamet edilemeyecek durumda olan ve evinin yıkılmasını talep eden vatandaşlarımızın bu isteklerini ücretsiz olarak karşılamaya karar verdik. Şu ana kadar 8 evin yıkım işlemini gerçekleştirdik. Çalışmalarımız devam ediyor.”

Yaralı, evleri hasar görev vatandaşların AFAD tarafından kurulan çadırlarda yaşamlarını sürdürdüklerini sözlerine ekleyerek bu kapsamda Lütfiye Mahallesinde 41, Kumkuyucak Mahallesinde de 50 adet çadır kurulduğunu belirtti.