Saruhanlı Belediyesi’nden Kamuoyuna Duyuru

27 Kasım 2015

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden Belediyemizin çalışmaları hakkında gerçeği yansıtmayan olumsuz söylemleri üzüntüyle takip etmekteyiz.

Saruhanlı Belediyesi olarak kadirşinas Saruhanlı halkı için 24 saat çalışma esasına göre hizmet etmekteyiz. İlk günkü aşkla Saruhanlı sevdamız artarak devam etmekte, hizmetlerimizi “Halka hizmet hakka hizmettir” anlayışıyla sürdürmekteyiz.

Bilindiği gibi Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 243 sayılı kararı ile 14 Nisan 2015 tarihinde Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyelerinin görev, yetki ve sorumluluk sahaları belirlenmiştir.

Bu bağlamda, geçtiğimiz günlerde bir vatandaş tarafından ilçemizdeki Aşık Veysel Caddesinde çekilen bir fotoğraf, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaşılarak, “Çöp rezilliğine bakar mısınız? Aşık Veysel Caddesi 10 gündür böyle” ifadesi kullanılmıştır. Bu fotoğrafın altına da araştırma, sorma ve öğrenme gereği duyulmadan Saruhanlı Belediyesine atıfta bulunularak, bazı olumsuz yorumlar yazılmıştır.

Burada altını çizmek istediğimiz nokta şudur; Saruhanlı Belediyesi tarafından temizlenmediği ileri sürülen bu cadde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen 18 sokak ve cadde arasında yer almaktadır. Dolayısıyla bu caddenin temizliği Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Daha açık bir ifadeyle, bu caddeyi temizlemesi gereken kurum Manisa Büyükşehir Belediyesidir.

Son olarak, vatandaşlarımızın bu konuda bilgi sahibi olmaları açısından bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. Aynı zamanda sosyal medyada Saruhanlı Belediyesi’ni “Rencide edici ve kamuoyu önünde küçük düşürücü” ifadeler kullandığı tespit edilen kişiler hakkında adli makamlara başvurulması seçeneği de değerlendirilmektedir.

Saruhanlı Belediyesinden Manisa Büyükşehir Belediyesine Devredilen Sokak ve Caddeler şunlardır;

1 – Kurtuluş Mahallesi Adiloba Caddesi

2 – Kurtuluş Mahallesi Atatürk Caddesi