Saruhanlı Balkonlardan İstiklal Marşını Okudu

23 Nisan 2020

Saruhanlı ilçesinde vatandaşlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 100. yıl dönümünü evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden ay-yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşı’nı okuyarak kutladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl evlerde kutlandı.

Belediye Başkanı Zeki Bilgin’in Belediye anons sistemi üzerinden yaptığı çağrı üzerine evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından istiklal marşının okudu.

Balkonlar, Türk bayrağı ile donatılırken, pencerelere 23 Nisan özel süsleri asıldı.