Saruhanlı Belediyesi Yolları Tek Seferde Asfaltlayacak

02 Ağustos 2018

YENİ SİSTEM KAMUOYUNA TANITILDI

Saruhanlı Belediyesi tarafından satın alınan kombine sathi kaplama aracı ile tek seferde yolun sathi kaplaması yapılarak kısa sürede trafiğe açılabilecek. Yeni alınan araç sayesinde hem maliyetten hem de zamandan tasarruf edilecek.

Saruhanlı Belediyesi yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek satın aldığı kombine sathi kaplama aracı ile arazi ve mahalle yollarında asfalt kaplamaya başladı.

800 bin liraya kombine sathi kaplama aracı, 329 bin liraya büyük silindir, ve 350 bin liraya kamyon olmak üzere yaklaşık 1 buçuk milyon liralık yatırımla Avrupa Birliği standartlarındaki sistem hayata geçirildi.

Bugüne kadar iki aracın yaptığı işi tek başına üstlenen araçta, sathi kaplama için gerekli olan bitüm ve mıcır bir arada bulunuyor. aynı anda hem zift hem de mıcır seriyor. Peşinden gelen silindirler ise kaplamayı sıkıştırıyor.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı düzenlenen programla Manisa’nın diğer ilçe belediye başkanlarına aracı tanıtarak kullanılması tavsiyesinde bulundu.

Programda konuşan Başkan Yaralı, “Bu yıl yeni bir sistem satın aldık. Bu çok kolay uygulanabilir bir sistem. Maliyet açısından baktığımızdan da sıcak asfalt var, sathi kaplama dediğimiz bir sistem var bir de bu da emisyon sistemli bir sathi kaplama sistemi. Asıl temel fark maliyet. Maliyet anlamında da bunun birim alanda asfalt atmak 10 kat daha maliyetli. Biz bugün 10 kilometre yolu tamamlamak üzereyiz. 250 bin lira gibi bir maliyet harcıyoruz. Sıcak asfalt kaplaması yapsaydık yaklaşık 2,5 milyon lira olacaktı. Ülkemizin kaynaklarını çok iyi şekilde kullanması gerekiyor. Elindeki bütçesini çok iyi kullanması gerekiyor. Onun için de bu arayışların içerisindeyiz. Hem vatandaşımıza hizmet götüreceğiz hem de ekonomik olacağız. Uyguladığımız hizmetin de etkin ve verimli olması gerekiyor. Bu bir yıl sonra bozulacaksa tabi ki uygulamayacağız. Bu sistemi ciddi anlamda araştırdık ve Saruhanlı halkımızla birleştirdik” dedi.