Saruhanlı Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi

28 Aralık 2017

Saruhanlı Belediyesinde uygulanmak üzere Yerel Kamu İşverenler Sendikası (Yerel-Sen) ile Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri (Hizmet-İş) sendikaları arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Saruhanlı Belediyesi’nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, İşveren sendikası yetkililerinden  Yerel-Sen Uzmanları Cavit Tokpınar, Melih Kuran, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Cemil Hacı, Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Erbil, İşçi sendikası yetkililerinden   Hizmet İş Manisa Şube Başkanı Turan Karafil ve işyeri temsilcisi Hasan Kozlu katıldı.

Daha önce yapılan görüşmeler sonucunda varılan mutabakat metinleri taraflar arasında karşılıklı olarak imzalandı. 2 yıl süreyle geçerli olacak anlaşma kapsamında belediye işçilerinin maaşlarına 2018  yılında 01.01.2018 tarihinden itibaren yüzde 10, 2019 yılında 01.01.2019 tarihinden itibaren yüzde 11 oranında zam yapılacak.

Başkan Yaralı burada yaptığı konuşmada işçileri mağdur etmeyecek bir düzenlemeye imza attıklarını belirterek, “Bizler bugüne kadar nasıl ki işçilerimizi kolladıysak bundan sonra da aynı hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Hayırlı olsun” dedi.