Saruhanlı Belediyesi’nden Evlere İftarlık Yemek Servisi

07 Temmuz 2015

Saruhanlı Belediyesi olarak Ramazan ayı nedeniyle, yaşlı, dul, yalnız yaşayan ve yemek yapamayacak derecede yatalak hasta ve ihtiyaç sahibi olan 100 vatandaşın evine iftar vaktinde yemek servisi yapıyor.

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşların evine, iftar vaktine yarım saat kala her gün 4 çeşit yemek servisi yaptıklarını söyledi.

Belediyede görevli ekiplerin iftar vaktinde evleri dolaşarak yemek dağıtımı yaptıklarını ifade eden Yaralı, günde 100 kişiye yemek servisi yapıldığını söyledi.

Rahmet ve bereket mevsimi olan Ramazan ayı boyunca yaşanan birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yaşamın her anında ve her alanında sürdürülmesi temennisinde bulunan Yaralı şunları kaydetti;

“Böyle manevi atmosfer taşıyan günler, aylar ve bayramlar kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesi bakımından önemli bir fırsattır. İnsanlar arası ilişkilerde sevgi, saygı ve hoşgörü son derece önemlidir. Sözü edilen bu değerler toplumsal huzur, güven ve barışın ana unsurlarıdır. Bu değerlerin güçlü olduğu sosyal ortamlarda hayat daha huzurlu ve güvenlidir. O nedenle huzurlu bir toplumsal ortamın oluşmasında ramazan ayı gibi manevi ortamlara ihtiyaç vardır.”