Saruhanlı’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem

26 Haziran 2020

Saruhanlı ilçesinde saat 10.21 sıralarında 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem can kaybına neden olmazken hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 10.21’deki depremin 9,29 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıkladı.

Merkez üssü Manisa olan deprem birçok ilde hissedildi. Deprem, İzmir, Bursa, Balıkesir, Aydın, İstanbul, Kütahya ve bölgedeki birçok ilde hissedildi.

Deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binaları panikle terk ederken, kimileri de telefonla yakınlarını aradı.

BAŞKAN BİLGİN DEPREM BÖLGESİNDE

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen ve CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Hasan Levent ile birlikte 5.5 şiddetindeki depremin meydana geldiği Kumkuyucak mahallesine giderek incelemelerde bulundu.

Başkan Bilgin burada yaptığı açıklamada 3 gün önce Büyükbelen Mahallesi’ndeki sel felaketinin ardından bugün de Kumkuyucak’ta depremle sarsıldıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

“Tüm Saruhanlı’ya ve Manisa’ya geçmiş olsun diliyoruz. Tek sevindiğimiz konu şu ana kadar can ve mal kaybının olmaması. Ufak tefek hasarlar var ama deprem çok şiddetliydi. Biz de hissettik, deprem esnasında belediye encümen toplantısındaydık. Müthiş derecede sallandık, vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum. Belediye olarak, devlet kurumları olarak hep birlikte sahada vatandaşlarımızın yanındayız.”

HASAR TESPİTİNE BAŞLANDI

Bölgeye ulaşan AFAD, UMKE, itfaiye ekipleri depremde zarar görmüş evlere giderek hasar tespiti yaptı.

İlk belirlemelere göre depremin merkez üssü Saruhanlı’nın Kumkuyucak, Alibeyli ve Tiyenli Mahallesi ile çevresindeki Akhisar’ın Sazoba, Akselendi ve Beyoba’da bazı evlerde, iş yerlerinde ve kamu binalarında hafif hasar ve çatlaklar oluştu.

Bölgedeki hasar tespit çalışmaları sürüyor.