Saruhanlı’da 8 Bin Öğrenci Karne Aldı

17 Ocak 2020

Saruhanlı’da 2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. İlçe genelinde 52 okulda eğitim gören toplam 8 bin 40 öğrenci karnelerini alarak tatile başladı.

Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Başkan Yardımcısı Hüseyin Baysal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş, Yılmaz Şehit Mustafa Sonkaya İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilere karnelerini verdiler.

Öğrencilerin tatil boyunca dinlenmelerini ve kitap okumaları tavsiye eden Başkan Bilgin, “Başarılı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çeşitli nedenlerle başarısız olan öğrencilerimizin de çalışarak başarılı olacaklarına inanıyor ve üzülmemelerini istiyorum” dedi.

İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat Pazartesi başlayacak. İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan’da yapılacak. 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 7 Haziran 2020’de yapılacak.

İkinci yarıyılın sona ermesinin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20 ve 21 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Sınava başvurular ise 6 Şubat-3 Mart’ta alınacak, sonuçları 23 Temmuz’da açıklanacak.