Saruhanlı’da Deve Güreşi Kortej Yürüyüşü Yapıldı

23 Mart 2018

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı’nın himayesinde Saruhanlı Belediyesi’nin desteğiyle  Koldere Mahallesinde bu yıl birincisi düzenlenecek deve güreşleri öncesi kortej düzenlendi.

Güreşe katılacak develer kortej eşliğinde İstasyon Meydanından başlayarak kentin ana caddelerinde gezdirildi. Kortej yürüyüşüne, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, Belediye Meclisi Üyeleri, Deve Güreşi Tertip Komitesi ve çok sayıda kişi katıldı.

Başkan Yaralı, kortej yürüyüşünün ardından yaptığı açıklamada, ücretsiz olarak düzenlenecek deve güreşi hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, ilçe halkını programa davet etti.

Saruhanlı Belediyesinin desteğiyle Koldere Deve Güreşi Tertip Komitesi üyeleri tarafından düzenlenen programa yurdun çeşitli yerlerinden 120 devenin katılacağını belirten Yaralı, şunları kaydetti;

“Koldere Tertip Komitesi öncülüğünde, Saruhanlı Belediyesi’nin desteğiyle Koldere futbol sahasında düzenlenecek güreş 25 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.  Develer, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı kupaları için güreşecek. Dereceye giren deve sahiplerine çeşitli ödüller verilecek. Program sabah saatlerinde başlayıp akşama kadar sürecek. Bizlerde Saruhanlı Belediyesi olarak vatandaşlarımıza şapka ve poşu dağıtarak, festival coşkusuna ortak olacağız. Hayırlı olsun.”

Manisa, Saruhanlı ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşları programa davet eden Yaralı, etkinliğin geleneksel hale getirilerek her yıl düzenlenmesinin planlandığını dile getirdi.

Deve Güreşi Tertip Komitesinde şu isimler yer alıyor; Mahalle Muhtarı İbrahim Durbay, Hüseyin Sarı, İlker Çelebioğlu, Mustafa Karacar, Mehmet Alat, Zafer Yener, Osman Gümüşgönül.