Saruhanlı’nın Gençleri Atanın Huzuruna Çıktı

26 Kasım 2019

Sosyal ve Kültürel etkinliklerine aralıksız olarak devam eden Saruhanlı Belediyesi, bu kapsamda ilçedeki gençler için Başkent Ankara’ya gezi düzenledi.

Geziye katılan 50 genç, Ankara’da ilk olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahi olan Anıtkabir’i ziyaret etti.

Anıtkabir’de rehber eşliğinde müze bölümünü ziyaret eden gençler, daha sonra Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu alan çıktı. Burada duygu dolu anlar yaşayan gençler aslanlı yoldan da yürüyerek yolun özelliği hakkında bilgi sahibi oldu.

Daha sonra Ulucanlar Cezaevi Müzesine geçerek müzeyi ziyaret eden gençler, müzenin tarihi hakkında bilgi aldılar. Gençlerin ziyareti Hamamönün’deki tarihi Ankara evlerinin olduğu bölgenin gezilmesiyle sona erdi.

Belediye Başkanı Zeki Bilgin, gezi faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Ülkemizin gezilip görülecek çok güzel tarihi ve turistik yerleri var. Yabancı ülkelerden her yıl milyonlarca turist, Türkiye’ye gelerek yurdumuzun dört bit yanını dolaşıyor. Ancak bizler yanı başımızdaki şehirlerimizi tanımıyoruz. Bu nedenle Belediye olarak bir karar aldık. Halkımıza ülkemizi tanıtmak için geziler düzenlemeye başladık. Gezilerimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek” dedi.

Geziye katılan gençler ise kendilerine bu imkanı sağladığı için Belediye Başkanı Zeki Bilgin’e teşekkür etti.