Şehit Uzman Çavuşun Adı Memleketinde Yaşatılacak

07 Haziran 2017

Başkan Yaralı: Şehitlerimizi Asla Unutmayacağız

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Şırnak’ta Nisan ayında şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Nezir Pirnarcı’nın isminin, Saruhanlı Belediyesi tarafından şehidin doğup büyüdüğü Saruhanlı’nın Halitpaşa mahallesinde yapılacak Sosyal Tesise verileceğini bildirdi.

Başkan Yaralı, Saruhanlı Belediyesi Haziran ayı olağan Meclis toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Üzüm Otel’de yapılan toplantıda çeşitli gündem maddelerini görüşerek karara bağladıklarını söyledi.

Toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan Şehit İstihkam Uzman Çavuş Nezir Pirnarcı’nın isminin yaşatılması konusunu ele aldıklarını ifade eden Yaralı, şunları kaydetti;

“Şırnak’ta Nisan ayında şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Nezir Pirnarcı’nın isminin, Saruhanlı Belediyesi tarafından şehidin doğup büyüdüğü Saruhanlı’nın Halitpaşa mahallesinde yapılacak Sosyal Tesise verilmesine oy birliğiyle karar verdik. Böylece şehidimizin adı, kendi memleketinde yaşayacak. Ben bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.”

-Halitpaşa’da 8 Dekar Alana Dev Sosyal Tesis Kurulacak-

Başkan Yaralı, Saruhanlı Belediyesi tarafından Halitpaşa mahallesinde yıkımı gerçekleştirilen 8 dekarlık eski okul bahçesine inşa edilecek dev tesis çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Saruhanlı’da bir çok mahallede hayata geçirdikleri tesislerden birini de Halitpaşa mahallesine kazandıracaklarını dile getiren Yaralı, şöyle devam etti;

“Halitpaşa mahallemize gerçekten güzel ve kapsamlı bir tesis kuruyoruz. İçerisinde kapalı düğün salonu, amfi tiyatrolu yazlık düğün bahçesi, kafeterya, halı saha, basketbol sahası, soyunma odaları, fitnıss aletleri, çocuk oyun parkları, süs havuzu ve otopark da yer alıyoruz. Bunun yanında tesiste ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarımız da olacak. Tesisimize şehidimizin ismini de verince, tesisimiz daha anlam kazanacak. Halitpaşalı kardeşlerime hayırlı olsun.”

Halitpaşa’nın sosyal donatı alanındaki tüm ihtiyaçlarını karşılayacak tesis için çalışmaların başladığını dile getiren Yaralı, tesisin kuracağı alanda kod ve dolgu çalışmasının tamamlandığını belirtti.

Bu arada meclis toplantısının sonunda meclis üyelerine iftar yemeği verildi.