14. Altın Üzüm ve Kültür Festivali Başladı

10 Eylül 2021

Saruhanlı Belediyesi tarafından ilçenin başlıca gelir kaynağı olan üzümün tanıtımı ve daha geniş çevrelere duyurulması için düzenlenen “14. Altın Üzüm ve Kültür Festivali” kortej yürüyüşü ve resmi açılış töreni ile başladı.

Etkinlikler kapsamında ilçedeki İstasyon meydanından 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanına kadar bando takımı eşliğinde vatandaşların sevgi gösterileri arasında kortej yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, İlçe Protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanında Festivalin resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Zeki Bilgin, törende yaptığı konuşmada Üzümün Başkenti olan Saruhanlı’da 120 bin dekar alanda üzüm üretimi yapıldığını ve yılda ortalama 40 – 50 bin ton civarında üzüm üretildiğini ifade ederek şunları kaydetti;

“Saruhanlı ilçemiz kuru üzüm pazarında yüzde 13’lük paya sahiptir. İlçemizde 5 adet üzüm işletmesi bulunmakta, bu işletmelerde yaklaşık bin 250 kişi istihdam edilmektedir.  İlçemizdeki işletmelerin yıllık üretim ve ihracat miktarı 80 bin tondur. Burada işlenen üzümler İngiltere, Almanya, Hollanda, İtalya, Fransa ve Rusya gibi pek çok Avrupa ülkesine ihraç edilmektedir. Üzüm İlçe ekonomisine her yıl ortalama 400 milyon lira katma değer sağlamaktadır. Bu noktada hem çiftçi, hem işletmeci, hem de arazi ve işletmelerde istihdam edilen işçi kardeşlerimiz evinin geçimini sağlamaktadır.”

Saruhanlı’ya ve bu topraklarda yaşayan 55 bin vatandaşa hizmet etmek için yola çıktıklarını ifade eden Bilgin, sözlerini şöyle tamamladı;

“Saruhanlımıza en yakın mahallemiz ile en uzak mahallemize aynı hizmeti götürmenin hesaplarını yapıyor, vatandaşlarımızın refahı için çalışıyoruz. Festivalimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Temenni ederim ki kuru üzüm dünya piyasalarında daha fazla tanınacak ve ekonomik düzeyde getirisi de artacak. Bunu yürekten istiyor, üreticilerimize bereketli mahsuller diliyorum.”

Başkan Bilgin’in konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi sergilendi. Daha sonra ilçedeki üzüm işletmesi sahiplerine, ilçenin ekonomisi, istihdamı ve üzüm tanıtımına sağladıkları katkılardan plaket verildi.

Programın sonunda protokol üyeleri tarafından ilçede kurulan hediyelik eşya stantlarının açılışı yapıldı.