Büyükbelen’de Sel Felaketi: 17 Ev Hasar Gördü

01 Haziran 2021

Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen Mahallesi’nde dağdan gelen sel suları mahalleyi savaş alanına çevirdi. 17 evin zarar gördüğü mahalle henüz bir yıl olmadan ikinci sel felaketini yaşarken, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin ormandan gelen sel sularına bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

“Her türlü desteğe hazırız”

Sel felaketinin hemen ardından bölgeye giden Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, “Büyükbelen’de bir yıl olamadan yine bir sel felaketi yaşadık. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. 2019-2020 yılında Orman İşletmenin dağda yaptığı yol çalışması sırasında iptal edilen su kanalları su yatakları var. Buradaki su yataklarının sayısı azaltılmış ve şiddetli yağışlarda bu su yatakları suyu kaldıramıyor ve sele neden oluyor.

Orman İşletme bir an önce dağda azaltmış olduğu su yataklarına çözüm bulmalı. Biz Saruhanlı Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Büyükbelenli hemşehrilerimize geçmiş olsun” dedi.

BAŞKAN BİLGİN BÖLGEDE

Büyükbelen mahallesinde aniden bastıran yağmur nedeniyle çağ dağından gelen sel evlerde ve sokaklarda hasara yol açtı.
Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, olayı haber alır almaz Büyükbelen mahallesine giderek incelemelerde bulundu ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu.
Başkan Bilgin, hasarın giderilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

YARALAR SARILIYOR

Büyükbelen’de meydana gelen sel felaketinin ardından harekete geçen Saruhanlı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgede temizlik ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.
Belediye Başkanı Zeki Bilgin’de bölgedeki çalışmaların sevk ve idaresini gerçekleştiriyor.